Zwangerschapsupdate week 29

Ik ben 29 weken zwanger! Vanaf volgende week is het echt aftellen geblazen..

Momenteel ben ik 7 kg aangekomen. Ik vind dat nog best een wonder als je zou weten wat mijn eetpatroon is. Het liefste eet ik alles wat gefrituurd is of als er maar genoeg suiker in zit. Mijn redding is denk ik dat ik ondanks dat ik aan deze slechte eetgewoontes toegeef ik niet mega veel eet. En natuurlijk werk ik dagelijks nog wat groenten en fruit weg..

Ook heb ik afgelopen week wat aan het brandende maagzuur laten doen want die Rennies werken dus niet meer. Ik gebruik nu Omeprazol en dit lijkt goed zijn werk te doen! Hierdoor slaap ik ook een stuk beter. Behalve dat inmiddels 7 maanden chronische verkoudheid me af en toe wakker houdt maar oke.. De baby is als ik lig te slapen nog vrij rustig en daar ben ik heeeel blij mee 🙂

Overdag is ze het tegenovergestelde van rustig en worden de trappen in m’n ribben steeds harder. En ze heeft iedere dag de hik! Schattig maar ook een beetje zielig haha.. Waar ze ook goed in is, is wanneer bijvoorbeeld m’n zusjes haar willen voelen ze rustig is maar zodra ze weg zijn mijn buik gelijk tekeer gaat. Ze is nu al een eigenwijs kind haha.

Over het algemeen vind ik dat het allemaal super goed gaat. Vooral met de baby. Ik begin het zelf steeds zwaarder te vinden maar dat heeft ook te maken met dat ik 3 tot 4 avonden per week in de horeca werk. Ik loop dan zomaar 7 uur op een dag. Mijn rug vind dat niet leuk en ik heb regelmatig een harde buik. Hopelijk hou ik het nog tot 35 weken vol! Maar even serieus; vette respect voor alle mama’s die zwanger zijn of zijn geweest en (fulltime) in de horeca werken of ander lichamelijk zwaar werk doen. Jullie zijn bikkels!

 

 

2018-06-22T12:04:32+00:00 juni 22nd, 2018|Uncategorized, Zwanger|5 Comments

5 Comments

 1. Marjolein juni 22, 2018 at 6:22 pm - Reply

  De eigenwijsheid komt mij bekend voor. Als ik rustig ben, dan trappelt ze erop los, maar legt iemand de hand erop dan is ze verdwenen.
  Denk aan jezelf. Harde buiken geven aan: rust! Misschien wat minder gaan werken?

  • Noëlle juni 22, 2018 at 7:58 pm - Reply

   Haha ja precies dat! En het klopt dat ik wat rustiger aan moet doen maar dat vind ik best lastig.. Dit weekend heel weinig doen iig op de planning!

 2. Marjolein juni 23, 2018 at 5:52 pm - Reply

  Ik snap je precies hoor. Ik vind het zelf ook erg lastig om even te gaan liggen. Straks met verlof nog tijd genoeg en als er nog wat moet gebeuren heb ik ook geen rust om te liggen. Alleen komen we dan onszelf weer tegen Kun je al bijna met verlof?

 3. Aartje juli 9, 2018 at 1:55 pm - Reply

  Allemaal herkenbaar! Vooral het gefrituurde en de maagzuur haha!

 4. Charel september 20, 2018 at 10:28 am - Reply

  Wat leuk om dit terug te lezen nu je inmiddels bent bevallen! x

Leave A Comment