Zwanger! – De test

Ik ben over de helft van mijn zwangerschap nu ik mijn blog ben begonnen, dus even bijpraten is misschien wel zo leuk.
Ferri en ik zijn sinds maart 2017 bij elkaar en ongeveer 9 maanden daarna ben ik in verwachting geraakt van onze baby! Ik denk dat we rond september besloten dat het handig zou zijn dat ik een paar maanden daarna zou stoppen met de pil. Enthousiast heb ik heel internet afgestruind naar tips en feiten omtrent zwanger worden. Duidelijk was dat er een grote kans was dat het zéker nog wel een jaar zou kunnen duren. Heel lang waren wij nog niet bij elkaar, maar vanaf het moment dat wij samen zijn heeft het altijd meer dan goed gevoeld tussen ons. Ook Ferri zijn leeftijd speelde een rol. Hij is 44 en met de gedachte dat het nog wel even kon gaan duren ben ik in november gestopt met de pil. We zien wel hoe het loopt dachten we. Niet wetende dat we er op 1 januari 2018 achter zouden komen dat ik al zwanger zou zijn.

Op 31 december vertrokken we naar Ijsland om oud en nieuw te vieren. Hoe leuk! Ik had die dag ongesteld moeten worden maar dat gebeurde niet. Ik heb daar verder ook niet veel aan gedacht want ik dacht; dat komt vast morgen wel. Die avond zijn we lekker uit eten geweest en stonden we rond middernacht bij een mega grote vuurplaats met een fles champagne het nieuwe jaar in te luiden. De volgende ochtend werden we wakker en ik was nog steeds niet ongesteld. Omdat we die dag op pad zouden gaan wilde ik toch even een zwangerschapstest doen zodat ik er anders mee in mijn hoofd bleef zitten. Voordat we naar Ijsland vertrokken had ik nog even een testje in mijn koffer gesmeten want; je weet het maar nooit. Het was rond 11:00 (heeft Ferri onthouden) toen ik de test deed, gooide ik hem ergens op bed neer en pakte mijn telefoon. Het zou toch niet zo zijn.. dacht ik. Een paar minuten daarna pakte ik de test erbij en zag de twee streepjes. ‘Uhm.. Fer.. Er staan twee streepjes’. Ferri had het ook niet verwacht en zei ‘NIET laat zien!!!’ Ik was in shock! Met een bonzend hart kon ik niet geloven wat ik zag. En dat geloven deed ik de rest van de dag nog steeds niet. Ik moest en zou nog een tweede test doen om het zeker te weten. Fijn ook dat alle winkels van Ijsland dicht waren op 1 januari. Uiteindelijk heb ik nog een tweede test weten te bemachtigen bij de enige apotheek van het land die open was die dag. En ook deze was positief! De twee dagen daarna hebben we van Ijsland genoten (zó mooi maar t*ring zó koud) en toen we weer op Schiphol waren geland wilde ik persé nog een test doen die digitaal was. Ik wilde het woord ZWANGER in beeld zien staan. Heel malloot.. Maar zoiets als dit is zo onwerkelijk! Na een derde positieve test bij thuiskomst was het duidelijk; als alles goed zou gaan zouden wij in september een kindje mogen verwelkomen <3

 

2018-06-14T22:23:07+00:00 mei 9th, 2018|Zwanger|1 Comment

One Comment

  1. Sylvana juni 14, 2018 at 9:09 pm - Reply

    Super leuk om te lezen!
    ik ga je volgen 🙂
    Ik wens je/jullie een fijne zwangerschap!

    Liefs Sylvana

Leave A Comment