Waarom dat gezeur over leeftijdsverschil onzin is..

Ik ken mijn man (haha klinkt ZO volwassen) nu precies 2 jaar. We hebben een flink leeftijdsverschil van 18 jaar. Grappig, maar ik merk hier dus echt nooit wat van. Sinds ik mijn Instagram openbaar heb gegooid ontvang ik geregeld berichten van vrouwen die mij vertellen dat ze verliefd zijn geworden op een oudere man maar een relatie niet aandurven. Met name door reacties voor hun omgeving en angst voor wat de toekomst ze brengt. Hieronder een paar punten waar veel over ingezeten wordt en waarvan ik je kan vertellen dat deze dus echt onzin zijn.

1: De omgeving reageert raar op een relatie met een groot leeftijdsverschil.
Nou oké. Je zult merken dat wanneer je een stuk jonger of ouder bent dan je lief, mensen daar in het begin graag opmerkingen over maken en je er vragen over stellen. Je bent ongetwijfeld het onderwerp van gesprek en velen hebben een mening (jajaja het verhaal van een sugardaddy, golddigger of een cougar/toyboy kennen we allemaal wel). Maar na een paar maanden is dit over en hoor je er nooit meer iemand over omdat jullie toch toevallig hele normale mensen blijken te zijn.

2: “Jullie liggen toch nooit op één lijn”
In de zin van; generatiekloof dus andere normen en waarden, andere interesses, humor ect. Nou je merkt echt wel of jullie dat betreft door één deur kunnen. Iedereen ontwikkelt zich anders en leeftijd is dus maar een getal. Ik ben zelf altijd vrij volwassen geweest voor mijn leeftijd en ik ken zat mensen van Ferri’s leeftijd die zich een stuk ouder gedragen (vul voor jezelf in wat dat is, ouder gedragen). Ik word blij van zijn verhalen over wat hij heeft meegemaakt, hoe hij over het leven denkt en daar invulling aan geeft. Ik kijk niet tegen hem op maar vind zijn “levenservaring” aantrekkelijk. En een bonus; mannen die wat ouder zijn weten vaak waar vrouwen blij van worden en hoe een vrouw als dame te behandelen. Dat zit hem dus in de kleine dingetjes zoals de deur voor je openhouden of al klaarstaan met je jas, soms een bosje bloemen enz.. (uiteraard, een stuk jonger zijn ze ook zo te verkrijgen 😉). Tuurlijk kan dit ook totaal iets anders zijn wat een ouder iemand voor jou aantrekkelijk maakt. Maar over all; wanneer jullie interesses en manier van leven overeen komen ben je net als ieder ander stel zonder dat grote leeftijdsverschil.

3: Je blijft vroeg alleen achter
Laten we eerlijk zijn; het zou wel zo gezond zijn als ik degene ben die langer blijft leven in dit geval haha. Maar niets is zeker in het leven. Of je het samen gaat redden zo lang, of ik niet degene ben die eerder sterft en zo zijn er nog zoveel andere redenen waarom dit een stom verhaal is. Over 20 jaar zijn er misschien dingen anders ja, maar dat zien we dan wel weer.

Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat een relatie met een leeftijdsverschil volkomen normaal is en overal voorkomt. Het enige waar rekening mee gehouden zou kunnen worden is bijv. een mogelijke kinderwens. Voordat je je in een serieuze relatie stort; bespreek je toekomstwensen, eigenlijk weer net zoals in elke andere relatie. Misschien wil jij nog kinderen en de ander niet. De kans is reëel dat één van jullie al kind(eren) heeft. Maar misschien is de situatie, hoe dan ook wel goed zoals deze is. Het zou zo zonde zijn dat door iets als een leeftijdsverschil je misschien iets heel moois laat lopen. Vier de liefde!

2019-03-01T17:12:43+00:00 maart 1st, 2019|Over mij|3 Comments

3 Comments

 1. Jacqueline maart 2, 2019 at 11:46 pm - Reply

  Wat heb je toch een heerlijke frisse kijk op alles!

 2. LILIAN maart 3, 2019 at 12:20 pm - Reply

  Geweldig geschreven…en gelijk dat je hebt hoor. Geniet nu en van elkaar,je weet de loop van je keven nooit❤❤❤❤

 3. Nicole maart 3, 2019 at 4:25 pm - Reply

  Precies zo is het, wat maakt het leeftijdverschil nou uit……geniet van elkaar en die leeftijd is het mist belangrijke.
  Vier de liefde, wat de leeftijd ook is ❤️

Leave A Comment