Speelgoed voor een pasgeborenen (0-3mnd)

Pasgeboren baby’s slapen overdag. Maar die van mij niet. En de kans is er dat jouw baby dat ook niet doet. Maar hoe vermaak je een kind dat nog nauwelijks iets kan? Véda is overdag gewoon wakker. Ze doet een paar hele korte slaapjes maar het komt vaak voor dat ze echt úúúúren achter elkaar wakker is. Wel moet ik zeggen dat het na zes á zeven weken een stuk beter gaat en ze langer slaapt. Dit houdt dus ook in dat ik vaker een blog kan schrijven yesss.

Maar goed. Een hele dag met of zonder een draagdoek lopen, twintig keer rondjes door het huis terwijl je je inboedel showt ging vanzelf op meerdere vlakken tegenwerken- én staan bij mij. Dan komt het er dus op neer dat je met een baby in je armen ligt die met mazzel niet begint te krijsen omdat ze het 21e rondje door het huis wil gaan. Véda is een meisje dat dus vermaakt en uitgedaagd moet worden, al had ik in het begin echt geen idee hoe. Nu leer ik steeds beter waar ze blij van wordt en graag wil ik dat met jullie delen. Het is natuurlijk wel zo dat iedere baby zich anders ontwikkelt. Hou je dus niet te veel vast aan wanneer ik benoem bij hoeveel weken ze iets kon ed. Dit kan bij jouw baby weer in een andere periode zijn.

De eerste maand sla ik even over. We weten dat pasgeborenen teren op aanrakingen, je stem en geur. Toen ze 4 weken oud was merkte ik dat ze langzaam kon volgen. Ik legde Véda op mijn schoot neer en daagde haar uit om een rammelaar te volgen. Dit deed ze. Mooi, die activiteit was binnen.
Ik vond tussen vier en zeven weken oud het zwaarste. Sprongetje, veel huilen, alleen maar gedragen willen worden.. Wanneer ik haar in de box neerlegde begon ze binnen 2 minuten weer te huilen. Ik had een mobiel boven de box met een muziekdoosje die je steeds weer moest opwinden. Een mooie die niet schreeuwde bij je interieur. Maar omdat ik gek werd van om de seconde aan dat ding te moeten draaien had Ferri een nieuwe besteld. Dit was me toch een succes! Een boom van een mobiel met verschillende muziekjes die zich om de beurt afspeelden en knuffeltjes met primaire kleuren eraan. Wanneer Véda er onder ligt zie ik grote ogen ernaar staren en een lachend gezichtje! Ik kan haar zo een heel kwartier(!) en soms langer (!!!!!) vermaken. Als ik dit toch eens eerder had geweten..
Ik ben gelijk los gegaan en een spanner voor de kinderwagen besteld met vrolijke visjes en een boekje met kleuren en een muziekje. Allemaal een groot succes. Evenals het speelkleed dat ook echt fantastisch afsteekt bij de rest :’)
Mijn fantasie over een huis vol houten speelgoed en lichte stoffen was leuk, maar voor pasgeborenen is een beetje uitdaging hier wel wenselijk.
Maar niet alleen harde kleuren doen het goed. Ik heb Baby Art Gallery kaarten cadeau gekregen. Contrastrijke zwart-wit kaarten met heldere vormen en patronen. Die vindt Véda dus ook mooi. Op de kaarten die ik heb staan afbeeldingen van beroemde schilderwerken. Wanneer je net zo’n cultuurbarbaar bent als Véda haar vader zijn er ook zwart-wit kaarten te koop met bijv. afbeeldingen van dieren 😉

Hieronder de succesnummers van hier thuis. Wat was/is jullie favoriete speelgoed of vermaak voor pasgeborenen?

 

2019-01-19T09:12:12+00:00 november 6th, 2018|The Mom Life|3 Comments

3 Comments

 1. Suzan november 6, 2018 at 3:39 pm - Reply

  Herkenbaar, die fascinatie voor alles dat draait en geluid maakt! En ook dat huilen tussen 4 en 7 weken…
  Mijn zoontje (bijna 13 weken) houdt van zijn Activity Gym (Fisher Price), het magisch droombeertje (Vtech) en zijn contrastboekje (waar ik zelf lichtelijk draaierig van word als ik te lang naar die afbeeldingen kijk )

 2. Judith november 10, 2018 at 7:21 pm - Reply

  Héél herkenbaar…. ik droomde ook van houten speelgoed in pasteltinten, wist ik veel haha!

 3. Chantal november 28, 2018 at 10:52 pm - Reply

  Zo herkenbaar allemaal, vooral van de muziekmobiel boven de box, ook na 3 weken een andere gekocht! Ons meisje is nu 5 weken oud maar ik vind het nog steeds lastig om haar te vermaken. Rondjes door het huis lopen blijft toch haar favoriet..

Leave A Comment