Een zomervakantie voor ieder kind

Toen ik jong was duurde een schooljaar voor mijn gevoel heel erg lang. Wat een feest was het toen de zomervakantie weer aanbrak! Ik ben op 17 juli geboren, dus dat betekende dat ik altijd in de zomervakantie jarig was. Mijn opa en oma hadden in het dorp waar ik vandaan kom een kanoverhuur en verkochten ijsjes. Die ijsjes deelde ik tegen het einde van het schooljaar steevast als traktatie uit om alvast mijn verjaardag te vieren. Wanneer de zomervakantie aanbrak gingen wij, toen we nog echt klein waren een aantal jaren naar Terschelling toe. Ik denk dat ik toen 4 was en mijn zusjes nog geen twee jaar, maar ik heb er nog herinneringen in flitsen aan. Daarna gingen we naar  altijd kamperen in Frankrijk of Spanje. Mijn ouders en zusjes sliepen in de caravan en ik vond het leuk om in een eigen tentje buiten te slapen. De jaren in Spanje heb ik als het leukste ervaren en bracht daar mijn weken door op het strand, zwembad met daar gevonden vriendinnetjes. We gingen met ons gezin uit eten, bezochten marktjes en soms mocht ik zoiets zoals een sliert kralen in mijn haren laten rijgen. Op de camping was er in de avonden disco of karaoke waar ik vooraan stond om mijn liedje te zingen. Ook de vakanties in Frankrijk waren fantastisch wanneer ik een paar leuke vriendinnen aan de haak sloeg. Kanoën door de rivier en tot laat hangen in het donker met mijn kersverse vrienden. Toen ik iets ouder werd vond ik de vakanties soms niet meer leuk en saai. Ik kende mensen die met het vliegtuig op vakantie gingen naar en in hotels sliepen. Ik wilde dat ook, maar besefte me totaal niet dat een paar weken kamperen in Spanje of Frankrijk ook mega luxe is. Deze luxe is voor veel kinderen in ons land niet weggelegd. Zij gaan namelijk niet op vakantie en er is ook geen geld om in eigen land iets te ondernemen. Stel je voor dat een kind na 6 weken zomervakantie alle mooie verhalen van klasgenootjes aanhoort en zelf geen vakantieplezier heeft ervaren. Een vakantie gaat niet over verre reizen maar wel over het vakantiegevoel dat je een kind kunt geven. Nationaal fonds kinderhulp helpt kinderen in Nederland die in armoede leven. Wist je dat dit in totaal 300.000 kinderen zijn? Nationaal Fonds Kinderhulp begon in 2017 met 300 pakketten en vorig jaar waren dit er al zo’n 2.300. Dit jaar hopen zij 5.000 Zomerpretpakketten uit te delen aan kinderen van 6 t/m 12 jaar. In een Zomerpretpakket zitten spullen als zwem-artikelen, een bal, doe-boek met stiften en schrijfwaar, spelletjes, leesboeken, kaartjes voor een dagje uit met het hele gezin, bioscoopbonnen ect. Wanneer je een donatie zou willen doen voor het pakket kan dit hier. Ieder kind verdient een fijne zomer om op terug te kijken!

Vakantievriendin Daisy en ik

2019-06-24T09:03:17+00:00 juni 24th, 2019|Over mij|0 Comments

Leave A Comment