Brood eten! Hier mijn- en jullie tips

Baby’s en eten. Soms zit het mee, soms zit het tegen hoe en wat er in het mondje verdwijnt. Avondeten gaat hier met vlagen prima, maar Véda is gek op fruit en brood eten gaat ook goed. Ik post geregeld een foto van Véda die van haar boterham aan het smikkelen is waarop ik de vaak de vraag krijg of ik misschien nog tips heb. Nou, misschien heb ik er wel een paar maar ik vroeg mijn volgers of zij ook nog tips hadden! Deze kwamen volop binnen en ik zal wat veel genoemd werd hieronder benoemen.

Beginnen met brood eten

Brood is weer een hele andere structuur dan de gepureerde groenten en fruit dat je misschien je baby al hebt aangeboden. Hier wat tips die je zou kunnen helpen in het begin!

          Om te beginnen, geef je baby lichtbruin brood zonder pitjes. Zorg ervoor dat het brood niet te vers is want dan plakt het te veel.
          Je kunt het brood in wat melk of thee dopen. Zo kan je baby het brood makkelijker eten.
          Wat ik zelf altijd doe is de boterham knippen. Hoppa, zo de korstjes eraf, beleg ertussen (soms kies ik voor 2 soorten beleg dus 2 halve broodjes), dubbelvouwen en weer in kleine blokjes knippen. Daarbij geef ik water, diksap of thee.
          Wanneer je het brood in de wangzakken stopt van je baby zal hij/zij kauwbewegingen maken en zo het stukje eten.
          Geef je baby ook zeker stukjes brood in de hand om zelf te eten. Wanneer het lange reepjes zijn kunnen ze het makkelijker in hun mond krijgen. Laat hem of haar er gewoon lekker mee aanmodderen, kliederen en forceer niks.
          Wat hier helpt is wat afleiding. Een boekje, liedje, iets laten zien. Desnoods zet je een filmpje op. (Laat je niet afschrikken door moedermaffia die zegt dat een scherm echt niet kan enz. jij bepaalt zelf wat goed is voor jullie gezin!) Ik zelf wissel mijn afleidingsmanoeuvres af.
          Wanneer je baby echt niet wil is hij/zij nog niet aan brood toe. Wat je dan kunt proberen is een stukje brood in de hand geven als je aan het wandelen bent met de wagen. Soms kan dit werken!

Voor wanneer je kindje wat ouder is heb ik de volgende tips;

          Eet samen! Kinderen zien jou dan ook eten en dat kan goed uitpakken.
          Biedt bijv. 2 soorten broodbeleg aan als ze daar aan toe zijn. Hij/zij kan dan kiezen.
          Geef een vorkje om zelf mee te laten prikken. Goed voor de mondmotoriek 😉
          Maak er een feestje van. Leuk bordje, wees vrolijk en ook hier geldt; probeer niet gefrustreerd te raken. Ik was zelf een moeilijke eter vroeger en het werkte bij mij averechts als iemand recht tegenover me ging zitten en zei dat ik moest eten. Hoe klein ik ook was (wel wat ouder dan een baby/dreumes), ik herinner me dat nog goed.

Over het broodbeleg zelf; ik heb gelezen dat wordt aangeraden een beetje margarine te smeren op de eerste boterhammen. Véda is gek op avocado en zelf deed ik dit vanaf het begin op haar boterham. Verder ben ik erg enthousiast over het beleg van De Kleine Keuken. Ook voor mijn gemoedstoestand fijn dat ik weet dat het goed zit omdat het voor kleintjes gemaakt is. Door Veda wordt hun broodbeleg in ieder geval zeer gewaardeerd!

Hoe gaat het brood eten bij jullie? Hopelijk heb je er wat aan wanneer het brood eten nog niet zo lekker gaat of is dit handig om te weten voor wanneer je binnenkort start met het geven van brood. Succes!! 

2019-04-11T12:44:50+00:00 april 11th, 2019|The Mom Life|0 Comments

Leave A Comment